Seo Odaklı Makale Nedir?

Seo Odaklı Makale Nedir?

Seo Odaklı Makale Nedir?

Eğer bir web sitesine sahip olan işletme sahibiyseniz, organik trafik almak en önemli olayınızdır. Bu konuda ise SEO’nun önemini öğrenmeniz ve SEO taktikleri uygulamanız önemlidir. Çünkü doğru SEO makale içeriği demek, sitenizin bilinirliği, organik trafiğinin artması ve işletmenizin hedeflemiş olduğu ciroya ulaşması demektir.

Doğru SEO ile siteniz Google’da ilk sıralara çıkarsa eğer, diğer sitelerden en az %30 daha fazla trafik alabilir. Siteniz Google sıralamasında ne kadar yüksekte olursa, görünürlüğü de o kadar artar.

Ziyaretçiler markanızı 7-8 defa görürse unutmazlar. SEO ise arama motorlarında markanızın görünürlüğünü arttırır ve hafızalarda kalmasını sağlar.

Trafiğin kaliteli organik trafik olması da oldukça büyük önem taşır. Modern SEO taktikleri ile sitenizin her sayfasını online arama yapan ziyaretçiler için girişe çevirip, potansiyel müşterileri girişten içeri alabilirsiniz.

Ve bütün bunların yanında uzun vadeli uygun maliyetli SEO yatırımı, binlerce kat olumlu dönüşüm anlamına gelir.

Seo Uyumlu Makale
Seo Uyumlu Makale

SEO Uyumlu Makalelerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şimdi ise SEO odaklı makalelerde dikkat etmeniz gerekenleri anlatacağım.

  • SEO odaklı makalelerde dikkat etmeniz gereken ilk şey özgün içerik olmasıdır. Bir içeriğin kaliteli olması da özgünlükten geçer.
  • Özgünlükten sonra diğer dikkat etmeniz gereken şey ise Türkçe imla kurallarına uygun hazırlanmış makale Eğer paylaşılan içeriklerde Türkçe imla kurallarına uymazsanız, hem kullanıcılar hem de arama motorları içeriklere olumsuz bakmaya başlayacaktır.
  • Makaleler akıcı bir dil ile yazılmalıdır. Konu ve başlıkla alakasız konulara girilmemelidir. Unutmayın ki sitenize giriş yapan ziyaretçilerin sayısı kadar, sitenizde gezinmesi ve hemen çıkmaması yani ortalama ziyaret süresi Google tarafından oldukça önem verilen bir konudur. Ve bunu da yazılan makaleler ile yapabilirsiniz.
  • Kullanıcıların içerik hakkında merak etmeleri olası olanları ise kısa kısa başlıklar halinde yazabilirsiniz. Site ziyaretçileriniz, bir konu hakkında sorabilecekleri bütün sorulara yazınızda cevap bulabilmeli.
  • İçeriklerinizde anahtar kelimelere yer açın. Anahtar kelimelerin kullanımını ise çok fazla yapmak iyi değil. Dengeli bir şekilde kullanılması gerekir. Yani ne çok fazla kullanmalısınız ne de çok az. Ortalama olarak kelime sayısına göre %2 ve %4 arasında olmalıdır. Bunu ise birçok SEO uygulamasından görebilirsiniz. Birçok SEO uygulaması %2’nin altında kalırsanız ya da %4’ün üstüne çıkarsanız sizi uyarır.

 

34 Beğen

Yapılan Yorumlar

  1. Seo odaklı makale yazmak emek isteyen bir türdür emek verdikçe de seo bakımından yükselme kaçınılmaz olacaktır. Bu makalede bile bir çok detaya baktığımda seo odaklı yazıldığını farkettim

  2. SEO uyumlu makale konusunda cidden değerli bilgiler vermişsiniz, teşekkürler.

  3. Kendimi daha yeni yeni geliştiriyorum elinize sağlık güzel bir makale olmuş SEOYA dikkat etmek gerekir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir