Site Editörlüğü Nedir?

Site Editörlüğü Nedir?

Site Editörlüğü Nedir?

Ülkemiz içerisinde baktığınız zaman site editörlüğü öncelikle kelime anlamını bilmek gerekmektedir. Site editörlüğü  kelime anlamı olarak, iletişim çağını hız ile yaşayan günümüz çağımızda, hızla yayılmakta olan bir meslek dalı ya da iş deneyimi denilebilir.

Aslında günün çoğu zamanın da, bilinmekte olan bir iş alanında nasıl bir iş yaptığı ile ilgili kafalarda soru işaretlerine sebep olunmaktadır.

Günümüz dünyasında artık gerçek pazardan sanal pazara aktarılmakta olan ticaret ya da diğer adı ile E-Ticaret dünyasında birçok e-ticaret sitesi, ya da dolaylı yoldan ticari beklentiye girmiş web sitelerinin kurulduğu bilinmektedir.

Bu tür web siteleri yalnızca kurulup bırakılması ya da üzerine düşülmeden öylesine kurulmuş olması hiçbir şekilde kolay kolay gelir kaynağı sağlamamaktadır.

Site editörlüğü nedir?
Site editörlüğü nedir?

Meseleye bakıldığında aslında önemli olan ise web sitesi içinde kullanıcıya sunulmakta olan ürünler ya da pazarlanacak olan şeylerin doğru bir metotla pazara ya da web sitesine yerleştirilmesi, ürünlere uygun içeriklerin doğru yerlere doğru teknikle girilmesi, konulacak görsellerin boyutlarından çözünürlüklerine kadar pek çok kriterine dikkat etmek lazımdır.

Konu ile ilgili olarak dikkat ve teknik bilgi gerektiren noktalarda da, web siteleri, kendilerine özel içerik editörlerine ihtiyaç duymaktadırlar.

Misal olarak bir e-ticaret sitesinde bakıldığı zaman imlece yakın yerlerin tıklanabileceği olasılığının yüksek olması ön görüşünün daha fazla olması ile yeni bir yerleşim yapılması daha önemli bir konumdadır.

Bu bilgiler doğrultusunda ise alıcının dikkatini çekecek olan ürünler yani satışı yapılacak olan şeylerin web sitesinin en çok göze batan ve farenin en kolay ulaşabileceği noktalara yerleştirilmesi en önemli pazarlama konularındandır.

Bir diğer konu ise ürünün fiyat girdisinin yapılması, web sitesi üyelik sistemi görsellerinin doğru boyutlarıyla yerleştirilmesi, alışveriş sepeti, ürünün büyüyerek incelenebileceği büyüteç uygulamasının işlevselleştirilmesi, sanal pos eklentisinin yönetilmesi, kullanıcı yorumları için alanlar açılması güvenlik sistemlerinin kontrolü gibi pek çok çalışan için site editörlüğü açısından oldukça önemli konulardandır.

Site Editörlüğü Ne İşe Yarar?

Aslında bakıldığında sadece e-ticaret siteleri için değil bir forum veya da bir sözlük sitesinde, ya da bir firmaya ait olan web sitesinde de, içerik editörlüğü ihtiyacı oldukça fazla önem arz etmektedir.

Firma açısından bakıldığında ise firma hem kendini tanıtmak ve Google aramalarında üstlerde çıkarak tanınırlığını artırmak amacıyla, web sitesine içerik ve fotoğraf girebilmektedir. Firma pazara girmiş olduğu alanına  göre, grafikler ve farklı eklentilerle web sitesini zenginleştirip insanların dikkatini çekip daha fazla gelir sağlama peşinde olabilmektedir. İşte bu konular ile ilgilenen kişilere editör ve bu işe site editörlüğü denilmektedir.

 

 

26 Beğen

Yapılan Yorumlar

  1. 4 yıl önce

    Site editörlüğünü anlatan mükemmel bir site Çok güzel tavsiye ederim

  2. Gerçekten mükemmel detaylı bir şekilde anlatılmış herkese tavsiye ediyorumm

  3. 4 yıl önce

    Çok güzel ve detaylı anlatılmış elinize sağlık.

  4. Site editörlüğünü en iyi ve anlaşılır bir şekilde anlatan en güzel site herkese tavsiye ediyorum

  5. Harika mukemmel begendim

  6. Çok güzel bir makale olmuş hocam çok teşekkür ediyorum diye çok güzel anlatmışsınız

    • Makale gerçekten çok güzel olmuş site editörlüğüne merakım var çok güzel anlatmışsınız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir