Google Anahtar Kelime Planlayıcı

Google Anahtar Kelime Planlayıcı

Google Anahtar Kelime Planlayıcı

Arama motorlarında daha geniş kitlelere hitap etmek, sitelerinize daha fazla organik trafik eklemek ve dönüşümleri artırmak için anahtar kelime seçimi (keyword planner) oldukça dikkatli yapılmalıdır. Google ve diğer arama motorlarında üst sıralarda çıkabilmeniz için yapmanız gereken ilk şey anahtar kelime seçimi ile kitlenizi oluşturmaktır.

Google Anahtar Kelime Planlayıcı Nedir?

Google anahtar kelime planlayıcı, Google Adsense olarak tanıdığımız reklamların bir parçasıdır. Adsense ile kazanç sağlamanız için size sadece araştırma değil, aynı şekilde anahtar kelimelerinizi analiz etmenize fırsat tanır. SEO çalışmalarında, Google Anahtar planlayıcı yararlı bir şekilde size dönüş sağlayacaktır.

Nasıl Kullanılır?

Anahtar kelime planlayıcı sitesindeki araca girişinizin ardından “Yeni anahtar kelimeler keşfedin” seçeneğine tıklamalısınız. Bu kısım sağladığınız ürün ve hizmetlerle ilgili kitleye ulaşmanız için çeşitli anahtar kelime fikirleri alabileceğiniz yerdir. Herhangi bir konuda anahtar kelime seçimini yapmak için mükemmel yarar sağlayacaktır.

Buradan görmek istediğiniz konu altında anahtar kelime fikirleri çıkacaktır. Ardından önerilerin yanında görebileceğiniz bazı veriler şunlardır:

  • Ortalama arama sayısı
  • Rekabet
  • Sayfanın üstü teklif (Düşük aralık)
  • Sayfanın üstü teklif (Yüksek aralık)

Hatırlatmamız gerekir ki, tek kelimeyle sınırlı kalmak istemiyorsanız, on adet kelime seçimi yapabilirsiniz.

Google Anahtar Kelime Planlayıcı
Google Anahtar Kelime Planlayıcı

Anahtar Kelime Planlayıcı Taktikleri

  1. Web Sitelerin Analizi

Google anahtar kelime planlayıcı sayesinde rakiplerinizin kullandığı anahtar kelimeleri de keşfedebilirsiniz. Bu şekilde rekabette üstün bir rol alabilirsiniz. Bunun için anahtar kelime taramasından önce site adresi belirtebilirsiniz.

  1. Soruları Bulun

İnsanların, hedef kitlenizin sorularını merak ediyorsanız bu kısmı da çözebilirsiniz. Filtre ekleme kısmında anahtar kelime metni seçeneği, ardından “içerir” adımlarını uygulayabilirsiniz. Burada “kim, nedir, nasıl, nerede” gibi soru kalıplarını kullanabilirsiniz.

  1. Cihaz Seçimi

Hedef kitlenizin bir kısmı bilgisayardan giriş sağlarken, diğer kısmı telefon ve tablet gibi teknolojik ürünlerle giriş sağlamaktadır. İnsanların hangi cihazlarla arama yaptıklarını da bu kısımdan öğrenebilirsiniz. “Plana genel bakış” kısmından rahatlıkla cihaz filtresi yaparak çalışmalarınıza bir nebze de olsa katkı sağlamanız mümkün.

Unutmayın ki, siteleriniz için SEO çalışmasıyla beraber anahtar kelime seçimi oldukça önem arzeder. İçerik öncesi keyword seçiminin doğru olması her zaman sizi bir adım önde tutacaktır.

21 Beğen

Yapılan Yorumlar

  1. Anahtar kelimeyi iyi seçmek gerçekten çok önemli. Faydalı bir içerik olmuş. Teşekkürler. Sırf bu yüzden izlenme alanmayan kanallar mevcut.

  2. Anahtar kelime seçmeyi bilmiyordum hem onu öğrendim hemde planlamayı öğrendim baya yararlı bir yazı olmuş 👍

  3. Harika bir bilgilendirici metin olmuş çok beğendim

  4. Anahtar seçme hakkında hiç bir şey bilmiyordum bu makale sonucunda su gibi yuttum

  5. Anahtar kelimeyi tam anlamıyla öğrendim çok iyi bir makale yazanın ellerine sağlık.

  6. Gerekli bir konu. İhtiyac duyuyordum zaten teşşekurler.

  7. gayet yararlı bir makale anahtar kelimeler arama doğruluğu için çok önemli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir