Sitem İçin İçerik Seçimini Nasıl Yapabilirim?

Sitem İçin İçerik Seçimini Nasıl Yapabilirim?

Sitem İçin İçerik Seçimini Nasıl Yapabilirim?

İnternet siteniz için doğru içerik seçimi, hayati önem taşımaktadır. Öyle ki, içerikler bir web sitesinin yapı taşlarındandır. Doğru makale seçimi yapabilmeniz için dikkat etmeniz gereken bir takım hususlar bulunmaktadır. Örneğin içeriğin kullanıcı dostu olması, gerçek ve doğru bilgi vermesi, konu ile alakalı alt başlık içermesi gibi. Buna ek olarak, doğru içerikler için oldukça önemli olan bir diğer husus ise, cümlelerin kısa olmasıdır. Devrik, birbiri ile bağlantısız ve çok uzun olan cümleler, içeriğin kalitesini düşürmektedir.

Sitem İçin İçerik Seçimini Nasıl Yapabilirim?
Sitem İçin İçerik Seçimini Nasıl Yapabilirim?

Doğru İçerik Nasıl Seçilir?

Doğru içeriğin seçilebilmesi için, yukarıda da bahsedildiği gibi dikkat edilmesi gereken, mutlaka uyulması gereken kurallar bulunmaktadır.

Öncelikle içeriğin anahtar kelimesi, içeriğin konusuna uygun olmalıdır. Buna ek olarak, anahtar kelime mutlaka başlıkta geçmelidir. Salt bir şekilde, çok uzun cümleler kurmadan anlatılmak istenilen konu yazılmalıdır. Anahtar kelimenin giriş cümlesinde yer alması da, hem SEO hem de kaliteli bir içerik için oldukça önemlidir.

Alt başlıklar, doğru ve kaliteli bir içeriğin vazgeçilmez ögelerinden birisidir. Konu ile alakalı daha fazla bilgi verilmesini sağlayan alt başlıklar, aynı zamanda giriş, gelişme ve sonuç ilişkisinin de kurulmasını sağlayacaktır.

Siteniz için doğru makale seçerken, mutlaka içerikleri gözden geçirmeniz ve okumanız gerekmektedir. Sizi sıkmadan, sade bir biçimde gerçekten istenilen bilgiyi sunuyorsa, bu makale doğru içeriktir.

İçeriğin uzunluğu, kullanılan anahtar kelimeler ve eş anlamlı kelimeler de bir makale için hayati önem taşımaktadır. Örneğin kaliteli bir içerik, minimum 300 kelimeden oluşmaktadır.

SEO Uyumlu Makale Nedir?

SEO uyumlu içerikler, Google ve diğer arama motorlarının kullanmış oldukları algoritmalara uygun olacak şekilde yazılan içeriklerdir. Arama motorlarının kriterlerine uygun olan içerikler, daha iyi bir sıralama ile arama sonuçlarında görüntülenebilir.

Kullanılan anahtar kelime, mutlaka içerik başlığında ve de alt başlıklarda geçmelidir. Alt başlıklarda ve başlıkta geçmeyen anahtar kelime, doğru değildir.

Bunun yanı sıra, kullanılan anahtar kelimenin ilk 50 ila 100 kelime arasında kullanılmasının yanı sıra, son 50 ila 100 kelime arasında da kullanılmalıdır.

 

19 Beğen

Yapılan Yorumlar

  1. Merhaba. Çok güzel bir yazı olmuş.

  2. 4 yıl önce

    Gerçekten olabildiğince öz ve çok net bi’ şekilde açıklamışsınız. Teşekkürler.

  3. Güzel bir anlatımla bilgilendirme olmuş teşekkürler

  4. 4 yıl önce

    Çok yararlı bir makale olmuş elinize emeğinize sağlık

  5. cok guzel bir anlatim olmus elerinize saglik

  6. Güzel bir makale olmuş,yararlı.Teşekkürler

  7. İçerik seçerken H1 H2 H3 etiketlerini de unutmamak lazım.

  8. İçeriklerde tekrar önemlimi kelime tekrarının zararı nedir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir