Web Siteleri İçin Makale Neden Önemlidir?

Web Siteleri İçin Makale Neden Önemlidir?

Web Siteleri İçin Makale Neden Önemlidir?

İnternet platformlarının, hedefledikleri ziyaretçi  kitlesine ulaşabilmelerinin tek yolu onlara sunmakta oldukları içerikler aracılığı ile gerçekleşiyor.  Bu yüzden dijital medyada üretilen her bir makale, pek çok donanımsal unsuru bünyesinde barındırabiliyor olmalı.  Son günlerde oldukça popülerleşen  “SEO” kavramı; web sitelerinin algoritmaya daha uyumlu halde şekillenmesine ve dolayısıyla da ziyaretçi sirkülasyonuna kavuşmasına yol açtığı gibi, bazı noktalarda maalesef içerik üretimini son derece niteliksiz bir boyuta taşıdı. Metinler bilgi vermekten, fikir ifade etmekten uzaklaşıp tamamen Google’a adanmış bir hal aldı… Peki bu tür algoritma oyunları sahiden kaliteli bir içeriğin sağlayacağı faydayı sağlayabilir mi?

Web Siteleri İçin Makale Neden Önemlidir?
Web Siteleri İçin Makale Neden Önemlidir?

SEO Uyumlu ve Kaliteli İçerik Aynı Anda Elde Edilebilir!

Doğrudan adresinizle ya da Google üzerinden yapmış oldukları bir arama doğrultusunda web sitenize ulaşan ziyaretçiler; yayında bulunan her bir makale ile aslında sizinle temas halinde olup, etkileşim sağlarlar. İçeriklerinizin beklentilerini karşılayabiliyor olması ise ziyaretlerinin, dolayısıyla da bu etkileşimin devamlılığını sağlar. Bu da, Google algoritmasını lehinize çalıştıran ve sitenizin üst sıralarda listelenmesine olanak sağlayan en önemli etmendir. Fakat ziyaretçi kitlenizi etkilemeniz ancak anlatımınızda kullandığınız bilgi, içerik ve dil ile mümkündür; maalesef ki anahtar kelimeler ve sistemsel olarak kullanılmış alt başlıklarla değil… Bu sebeple web sitenize girişini sağladığınız metinlerin SEO uyumluluğu kadar, içeriğinin niteliksel yeterliliği üzerinde de durmanız gerekmektedir.

Web Sitelerine Güncel Makale Girişi Sağlanması Neden Önemlidir?

Belirli periyotlar dahilinde sitenizde paylaşım yapılıyor olması, ziyaretçi trafiği ve listelenme sırası açısından oldukça önemli bir nokta. Çünkü Google algoritması kullanıcılarına en doğru ve en güncel olanı vermeyi amaçlar. Dolayısıyla düzenli içerik girişi sitenizin aktif olarak indexlenmesini  sağlar. Ayrıca ziyaretçi kitleniz de, son paylaşımı aylar öncesine ait bir sitede vakit geçirmekten imtina edeceklerdir. Çünkü günümüz şartlarında artık, değişim son derece hızlı bir şekilde gerçekleşiyor ve bizler en yeni trendlere, en güncel bilgilere ve en son haberlere ulaşmayı arzuluyoruz. Bu sebeple sitenizin makale girişini sürekli olarak aktif tutmanız, ziyaretçilerinizin vermiş olduğunuz bilgilerin doğruluğu ve güncelliğine itimat ederek; sitenizde daha fazla vakit geçirmelerine ve aynı zamanda sitenizi sosyal medya mecralarında paylaşmalarına olanak sağlar. Bu sayede ziyaretçi kitleniz gün geçtikçe artarken,  arama motorlarında da üst sıralarda yer edinmeyi başarabilirsiniz.

24 Beğen

Yapılan Yorumlar

  1. Çol faydalı bir yazı olmuş devamını beklerim 🙂

  2. Kesinlikle içerik bir sitenin en önemli kaynağıdır. Bu içerik içerisinde de en önemli sırada makale gelmektedir. Bir içeriği Makale ile güçlendirerek çok daha kaliteli yayınlar oluşturulabilir.

  3. Başarılar

  4. Bir site için makalenin ne denli önemli oldugunu anlatan guzel bir yazı olmuş devamını mutlaka getirilmeli bence başarılar buarada.

  5. Çok faydalandığım bir makale olmuş. Makaleni önemi de anlamış olduk. Teşekkür ederim

  6. Çol faydalı bir yazı olmuş

  7. Web sitesi için yapılan mekale gerçekten güzel olmus çok faydalı bir makale olmus makalenin ne kadar çok önemli olduğunu anlamis olduk memnun kaldım tesekkür ederim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir