Organik Tıklama Oranı İçerik ile Nasıl Artırılır?

Organik Tıklama Oranı İçerik ile Nasıl Artırılır?

Organik Tıklama Oranı İçerik ile Nasıl Artırılır?

Google arama kalitesi artırabilmek için, sıralama algoritmasında birçok faktöre yer verir. Organik tıklama oranı ise içeriklerin sıralaması için çok önemli bir faktördür. Eğer anahtar kelime ile aratıldığında ilk 10’da alakasız bir kelime ve alakasız bir içerik olursa, tıklama oranının değeri bir hayli kötü olur. Bir süre sonra ise site, yanlış davranıştan dolayı Google’ın kullanımından çıkarılacaktır.

Organik tıklama oranının artırılabilmesi için ilk başta yapılması gereken, makalede kullanılan anahtar kelimenin başlıkta da kullanılmasıdır. Anahtar kelimenin başta olması ve sonrasında ikincil anahtar kelime ve marka adının çok fazla bilinen klasik bir tavsiyedir. Ancak bu tarz sıkıcı bir başlık ile ziyaretçi toplayamazsınız. Bu şekilde kullandığınız başlıklar organik tıklama oranınızı artırmanıza fayda sağlamaz. Bu başlığın sonucunda ortalama bir tıklanma oranı elde etmiş olursunuz. Eskide kalan klasikleşmiş başlıklardan uzak durmanız gerekir.

Organik Tıklama Oranı İçerik ile Nasıl Artırılır?
Organik Tıklama Oranı İçerik ile Nasıl Artırılır?

Başlıktan Sonra İçerik İçin Nasıl Bir Yol İzlemeliyim?

Başlığınızı özgün bir şekilde oluşturduktan sonra bir diğer konu ise sitedeki içeriklerin içerikleridir. Son dönemlerde liste şeklinde hazırlanan içerikler popüler olmaya başladı. Web ziyaretçileri, liste şeklinde oluşturulmuş yazıları seviyorlar. Bu yüzden liste içerikler ile daha dikkat çekici bir görüntü sağlayarak organik tıklama oranını oldukça yükseklere taşıyabilirsiniz. Bunlara örnek vermek gerekirse; sadece evinde köpek besleyenlerin anlayabileceği 5 durum, semantik makale yazarken dikkat etmeniz gereken 3 şey, yaz tatilini Kıbrıs’ta geçirmek için 10 sebep’ gibi.. İçerik yazılarında kelimelerin gücünü kullanmayı unutmayın. Kelimeler kesinlikle kullanıcıların dikkatini çeker ve kullanımı çok önemlidir. Kelimelerin ziyaretçilerin dikkatini çekmesi ise daha fazla organik tıklama oranı anlamına gelir. Özellikle sır, şok, gizem, son dakika gibi mübalağa içeren kelimeleri kullanmak okuyucuların dikkatini çekecektir. Örneğin ‘hızlıca kilo verenlerin büyük sırrı; bir haftada 10 kilo verdiren şok diyet’ gibi başlıklar her zaman dikkat çeker.

Bütün bunların dışında ise ziyaretçileri sitenize çekmenin en önemli yolundan biri ise duyguları doğru bir şekilde kullanmaktır. Organik tıklama oranınızı artırabilmek için duyguları kullanmayı ihmal etmeyin. Basit bir örnek vermek gerekirse eğer örneğin; ‘Sebze yemenin yararı’ yerine ‘öğünlerinizde sebzeye daha çok yer vererek güzel bir cilde sahip olabilirsiniz’ gibi daha duygu içeren bir başlık kullanmak, organik tıklama oranını artırır.

 

25 Beğen

Yapılan Yorumlar

  1. Sanırım bundan sonraki adımda ziyaretçiyi içerikte tutmak olacaktır. Güzle bilgiler teşekkürler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir