Blog İçerik Nasıl Olmalıdır?

Blog İçerik Nasıl Olmalıdır?

Blog İçerik Nasıl Olmalıdır?

Blog yazarları için en külfetli ve en önemli konu kaliteli içerik oluşturmaktır. Çünkü blog yazarlarının yaptığı işin sonucu para kazanmak olsa da, asıl amaçları kişisel olarak kendini rahatlatmaktır. Kaliteli makale yazdığınızda ve bunu bloğunuzda yayınladığınızda kendinizi mutlu hissedeceksinizdir. Şimdi bu kadar anlattıktan sonra kaliteli içerik nedir sorusuna gelelim.  Aslında blog yazarları kaliteli içerik yazdıklarında içlerine sinerse eğer tek dertleri diğer insanların okumasıdır. Ancak bu işin tekniğine girersek makalelerin yeterli uzunlukta olması, görsel içeriklerle desteklenmiş olması, bilgi verici olması, sıkıcı yazılar olmaması, sonuna kadar okunmaya teşvik edilmiş olması, okuyucunun yorum yapmasını sağlayan, sosyal medyada paylaşılabilecek içerik olması ve çok kişi tarafından okunabilecek bir konu olması önemlidir.

içerik
içerik

Blog için en çok zaman ayırılması gereken ilk adım fikir oluşturmadır. Fikir oluşturmak için araştırma yapmanız gerekir. Temeli sağlam olan bir blog yazısı, okuyucunun ilgisini çeker ve istenilen etkiyi gösterir. Bu yüzden blog yazısı için seçilen konunun geliştirilmesi adına araştırma yapılması ve alt başlıklar kullanılması gerekir.

Yazılacak konuya dair araştırmaları belli başlı kaynaklardan yapabilirsiniz. Son dönemlerde dünyada popüler olan birçok sosyal medya uygulaması vardır. Bu sosyal medya uygulamaları sayesinde birçok insana ulaşabilir, sosyal medyada çok konuşulan popüler olan konuları bulabilir ve bu konular üzerinden de kendinize içerik çıkartabilirsiniz.

Araştırmalarınızı yapıp konunuzu seçtikten sonra başlık için kafa yormanız gerekir. İnternette blog yazıları okuyan insanların çoğu yazılardan önce başlıklara bakıyor. İlgi çekmeyen, insanları etkilemeyen başlıkları kullanırsanız eğer pek istediğiniz etkiyi alamayabilirsiniz. İçeriğiniz ne kadar kaliteli olursa başlığınız da o kadar kaliteli olmalıdır.

İçerik Uzunluğu Nasıl Olmalıdır?

Başlığı da seçtikten sonra sıra geldi yazının uzunluğuna karar vermeye. Çok kısa yazılar yazmak SEO konusunda sizin için bir dezavantajdır. Aynı zamanda okuyucuyu sıkar ve yazıya olan ilgisini kaybetmesini sağlar. Google’da belirli bir uzunlukta olan yazıları daha çok indexliyor. Blog yazıları için 400-800 kelime arası gayet ideal bir yazı uzunluğudur. Ancak uzun yazı yazarken içeriğinde saçmalayıp boş şeyler yazmamaya özen gösterin.

Bütün bunları yaptıktan sonra ise yazınızın sonunu açıklayıcı, tatmin edici bir şekilde yazmalısınız. Yani insanlar bir noktadan sonra sonucu görmek isteyecektir ve siz konunun yarısında bitirirseniz kimse memnun olmaz. Ancak istenileni verirseniz, yazınızı okuyan kişi keyifli bir şekilde bitirecektir. Okuyucu mutlu olursa eğer, içeriğinizi sosyal medyada da paylaşabilir.

 

22 Beğen

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir